torek, 26. februar 2013

Vpis spletne strani v iskalnike

Vpis spletne strani v iskalnike je prvi korak k uspešni predstavitvi na internetu. Vpis spletne strani je pomemben zato, ker če svoje spletne strani ne boste vpisali v iskalnik ne bo vidna obiskovalcem in jo ne bodo našli. V večini primerov to delo opravijo web dizajnerji, ko naredijo vašo spletno stran.

Vendar smo bili priča tudi takšnim primerom, da je stranka prišla do nas in zahtevala optimizacijo spletne strani, ker ga ni nikjer v iskalniku, nato pa smo skupaj ugotovili, da kljub temu, da je stranka naredila stran že davnega 2006 leta, njegova stran sploh ni vpisana v iskalnik in zato ga posledično ni nikjer. Vmes pa je podjetje, ki mu je naredilo stran že šlo v stečaj, kar je v web dizajnu povsem običajna zgodba, saj se podjetja vseskozi odpirajo in zapirajo.

Na internetu je veliko spletnih iskalnikov, vendar je za vaše trženje v Sloveniji in okolico pomembnih le nekaj iskalnikov: google, zahoo, bing, najdi.si, slowwwenia.si...


  • Za vpis v strani v google iskalnik morate kliknite na naslednjo povezavo: http://www.google.com/submityourcontent/


1. Kliknete na Website owner in nato ADD URL, ter vpišete svojo stran, da bo le-ta postala vidna lahko traja nekaj dni, odvisno je od aktivnosti Googla.


  • Za vpis spletne strani v Bing microsoft iskalnik kliknete na povezavo:

http://www.bing.com/toolbox/submit-site-url

Ter vpišete svojo spletno stran v bingov iskalnik.


  • Za vpis strani v najdi.si kliknete na povezavo:

http://www.najdi.si/publishers/addpage.html

Ter vpišete svojo stran tako v iskalnik kot tudi v imenik.


  • Za vpis strani v iskalnik slowwwenia.com kliknete na naslednjo povezavo:

http://www.slowwwenia.com/imenik/add


Poskrbite da bo vaša stran vpisana v vse obstoječe iskalnike, saj Google ni edini iskalnik na internetu in številni uporabljajo tudi druge iskalnike kot so bing, yahoo, najdi...