torek, 26. februar 2013

Analiza spletne strani

Analiza spletne strani je vsekakor pogoj za ustrezno organizacijo prenove spletne strani, saj z analizo dobite odgovor na vprašanje "Zakaj moje strani ni nikjer v iskalniku?"

Analiza spletne strani vam prikaže točno kjer ste ga polomili, nekaj zadev lahko preučite tudi sami, za nekatere pa je pametno najeti profesionalce in naročiti profesionalno analizo.

Če želite prenoviti vašo spletno stran je analiza najbolj pomembna, saj verjetno ne želite še ene neuspešne in zanič strani, vam ni bilo dovolj že prvič ko ste ga polomili?

Stari pregovor pravi "Samo osel gre dvakrat na led", bi tudi vi radi šli dvakrat?

Torej preden se lotite načrtov o prenovi, najprej morate ugotoviti, kje ste ga prvič polomili, da bi sedaj lahko to popravili in naredili bolj ustrezno reklamo.

Google ima več kot 250 pravil na osnovi katerih razvršča spletne strani, če prekršite le nekaj izmed njih pomeni, da vaše strani ne bo nikjer. Ta pravila se periodično menjajo, zato potrebujete zanesljivega SEO strokovnjaka in ne garažnih programerjev, ki vam bodo ustvarili več škode kot koristi.

Analizo spletnih strani lahko naredite na več različnih načinov in sicer tako, da preverite določene kriterije, ki jih vaša stran izpolnjuje ali pač ne.

Analiza spletne strani se lahko opravi recimo na povezavi: http://www.woorank.com/

Naj omenimo, da je ta analiza le del vsega, kar potrebujete za uspešno spletno stran, zato je tudi brezplačna. Svetujemo vam da naročite profesionalno analizo spletne strani, saj ko potrebujete zdravnika in ste hudo bolani ne boste šli sosedu da vas pregleda, ampak boste šli zdravniku, pravtako vaša spletna stran potrebuje zdravnika da odkrije vzrok slabe uvrstitve in posledično slabega počutja Googla v želodcu ob pogledu na vašo spletno stran, le tako boste ugotovili, kako popraviti stanje.