torek, 26. februar 2013

Brezplačna izdelava bloga

Blog je zelo popularna oblika oglaševanja po svetu in zaslužka prek interneta, ki pa pri nas zaradi računalniške nepismenosti prebivalstva deželice s sončne strani Alp nažalost ni razvito. V tujini skoraj da ni obstaja podjetje, ki nima lastnega bloga in številne fizične osebe pravtako pišejo bloge z enim samim namenom in sicer zaslužkom.

Blog je idealno mesto, kjer dobijo obiskovalci nasvete, ki jih iščejo in so povezani z vašo dejavnostjo, tako privabite večje število oglednikov na vašo stran, ki si kasneje tudi dobro zapomnejo, kje so nasvet dobili in bodo v kratkem postali vaša stranka, v to smo prepričani.

Fizične osebe pišejo bloge z namenom zaslužka na internetu in sicer vključevanje v ADSENSE shemo, ki omogoča da postavijo banerje Googlovih sponzorjev na svojo stran in nato z vsakim klikom na banner zaslužijo nekaj neobdavčenega denarja, ki pride v čeku za fizično osebo. Ne gre za nobene umazane posle, saj denar dobite neposredno od Googla za osdleovanje v shemi.

Blog pravtako pomaga pri uvrstitvi vaše strani v iskalnikih, saj tematske povezave imajo najvišjo vrednost in če boste v blogu objavili članek, ki se povezuje z vašo ključno besedo, ter dali povezavo do vaše strani v sklopu članka bo takšna povezava precej vredna in zvišala vaše pozicije.

Odpiranje bloga je enostavno in sicer imate 2 najbolj znana ponudnika v Sloveniji.

Blogger.com je Googlovo orodje, ki omogoča odpiranje bloga v nekaj minutah potrebujete le aktiven Google račun ali gmail. Kliknete na spodnjo povezavo, navodila pa imate v video spodaj, kako se naredi blog.

www.blogger.com

Navodila za pripravo bloga:




http://www.blogspot.si

Blogspot.si apikacija je wordpress aplikacija, tako da so navodila popolnoma enaka: