torek, 26. februar 2013

Spletne strani Wordpress

Izdelava spletnih strani Wordpress je še en način brezplačne izdelave spletne strani brez predhodnega računalniškega ali programerskega znanja in tudi brez dizajnerskega znanja.

Wordpress spletne strani pripravite enostavno in hitro v le nekaj minutah in sicer tako, da poiščete že vnaprej narejene na templejte, ki jih imate na internetu na tisoče ali bolje rečeno na sto tisoče, ena od takšnih strani, ki ponuja veliko templejtov je http://smthemes.com, takšnih strani pa je veliko še na voljo naprimer: http://www.fabthemes.com...

Lahko pa kupite tudi premium templejte za wordpress vrhunskih dizajnov in kreirate unikaten izgled vaše strani, ena najbolj znanih strani, ki prodaja premium templejte je vsekakor http://www.mojo-themes.com, je pa tovrstnih strani na internetu še veliko le vpišete v google "WORDPRESS TEMPLATES PREMIUM" in se vam bodo izpisale.

Worpress tako kot Joomla omogoča enostavno namestitev spletne strani, brez računalniškega znanja, priklop aplikacij brez programerskega znanja, oblikovanje strani brez dizajnerskega znanja. Vse to montirate in potrebujete le montersko znanje :)

Svojo prečudovito spletno stran lahko ustvarite v slabih 10 minutah.

Pomanjkljivost Wordpress spletnih strani je da so tovrstne spletne strani v iskalnikih slabo uvrščene saj od 250 pravil, kolikor jih ima Google za uvrščanje spletnih strani avtomatično kršijo vsaj 80. Ker osebe, ki pripravljajo spletne strani Wordpress niso pravi programerji in nimajo programerskega znanja, če bi ga imeli, verjetno bi razvijali svoje aplikacije, pa je prilagoditev takšne strani Googlovim pravilom praktično misija nemogoče. Obstajajo sicer miti in legende o optimizaciji wordpress strani, vendar so to le pravljice, ki so bolj podobne aladinu in čudežni preprogi.

Če se vrnemo nazaj na temo, vašo wordpress spletno stran lahko pripravite zelo hitro in učinkovito v nekaj minutah.

Najprej obiščete spletno stran http://smthemes.com izberete ustrezen dizajn in nato si ogledate video navodila spodaj, kjer imate popolnoma razložen postopek izdelave strani v wordpressu.