torek, 26. februar 2013

Odpiranje Facebook računa za podjetje

Facebook ima več kot 500 miljonov dnevno aktivnih uporabnikov in je najbolje obiskana spletna stran na svetu, zato je reklama na omenjenem socialnem omrežju ,vedno bolj pomembna tudi za podjetja.

Torej kako odprete Facebook račun za svoje podjetje?

1. Odpiranje Facebook računa





Pojdite na URL naslov www.facebook.com/pages in kliknite na CREATE PAGE v zgornjem desnem kotu. Glejte sliko zgoraj.

V naslednjem koraku, vas bo vprašalo, da izberete kategorijo izmed ponujenih možnosti.

  • Local business or Place
  • Company, Organiyation or Institution
  • Brand or Product
  • Artist, Band or Public figure
  • Entertainment
  • Cause or Community

2. Vpišite vse potrebne informacije

Ko enkrat izberete kategorijo za svoje poslovanje, morate vpisati svoje ime, naslov, telefonsko številko... Kliknite na "I agree to Facebook Pages Terms" in nato kliknete na "Get started" Videli boste stran, kot je prikazana spodaj:

3. Dodajte fotografijo

Naložite sliko svojega profila, lahko je logotip, vaša slika, slika trgovine ali karkoli želite. Datoteka mora biti manjša kot 4 MB in je lahko bodisi pokončna ali ležeča. Ta slika bo vaš zaščitni znak, in bo vedno prisotna ob vsaki vaši objavi, zato naj ima smisel.

4. Svetujte svojo stran prijateljem

Najprej morate pridobiti nekaj lajkov in sicer to storite tako, da povabite nekaj prijateljev, da vas lajka. Vpišite imena prijateljev, ki že imajo facebook. Ko greste y miško skoyi profil nekoga se obarva modro. Kliknete enkrat da označite to osebno in jo pošljete povabilo. Če kliknete na SELECTED boste videli koga vse ste povabili v svojo listo. Ko ste pripravljeni da pošljete vabila kliknete na SEND RECOMMENDATIONS

5. Uvoz kontaktov

Klik na IMPORT CONTACTS omogoča, da se povežete s svojim e-mail naslovom in povabite vse prijatelje iz e-mail nabiralnika ali stranke na svojo stran. Lahko naložite tudi outlook datoteko ali enostavno vpišete pristopna gesla do vašega e-maila, da lahko facebook sam najde vse uporabnike.Znova imate polja za selektiranje kontaktov zraven vsake osebe, tako, da lahko izbirate koga boste povabili. Kontakti, ki že imajo facebook strani bodo dobili "Recomended Pages" obvestilo, medtem, ko tisti, ki ga nimajo dobijo e-mail v naslednji obliki.

6. Pisanje vsebine za facebook stran

Ko vstavite fotografijo in imate nekaj prijateljev, lahko pričnete z reklamo.

Z vpisovanjem Statusnih obvestil, lahko delite povezave z vašimi prijatelji. Izberete lahko vse prijatelje ali samo določene, ki jih lahko označite tudi po državah, ali mestih. Če imate recimo nekaj tujih oboževalcev in pišete objavo v Slovenščini oynačite, da naj se prikaže obvestilo samo Slovencem.

Če želite objaviti določeno povezavo ne smete povezave le prilepiti v novicah. Če boste tako naredili bo vaša objava izgledala takole:

Poveyavo objavite na bolj profesionalen način tako, da kliknete na "LINK" Kliknete "ATTACH" Enkrat ko pripnete URL naslov, boste videli sliko in besedilo s strani, ki jo želite promovirati. Imate možnost spremniti naslov, vpis drugačnega besedila, lahko pa tudi izberete najbolj primerno sliko.