torek, 26. februar 2013

Brezplačne domene

Bi radi naredili svojo spletno stran, pa ne želite kupovati domene ali enostavno potrebujete domeno za trženje nekih drugih storitev in ne potrebujete naprednih domen, na voljo imate na internetu številne brezplačne domene, ki po vrednosti pravzaprav niso nič slabše kot tiste s kraticami .si, .com ali podobno. Domene ne igrajo nobene vloge več pri optimizaciji spletne strani, tako, da vaša stran ne bo nič slabše uvrščena od tiste domene, ki ima kratico .SI, če bo kvalitetnno pripravljena vsebina.

Google je v mesecu Decembru pripravil EMD updejt (Exact Match Domain) s katerim je popolnoma zbil vrednost domen, ki so se prej uporabljale za visoke uvrstitve. To je naredil z namenom da zmanjša SPAM v iskalniku. Danes vam domena mizarske-storitve.si več škoduje, kot koristi, saj je večina domen z ključnimi besedami izgubila svoje pozicije, še več jih bo v prihajujočih updejtih.

Če se vrnemo nazaj na temo tega članka, na internetu je veliko ponudnikov brezplačnih domen, kjer lahko v nekaj mintuah rezervirate svojo domeno brez računalniškega znanja.

Med najbolj znanimi so:

Free Domain Name Registration - Get a Short .co.nr web address!
www.freedomain.co.nr/ 
Register a free domain name with .co.nr extension and redirect it to your website! Get your short free domain address today! No ads, FavIcon, meta tags, etc.


Free Domain Name with Dyn.com
free.domain.name/
Delite z drugimiCreate a free domain name today! We provide a static name for your dynamic IP to allow constant access to your devices and files.


FREE Domain name with SiteGround hosting services
www.siteground.com/doma... 
FREE Domain name and affordable web hosting services at SiteGround.com: Check millions of domain names in real time, Choose among the most popular ...


Personal FREE domain name .ME.pn
www.domain.me.pn/ 
Register a personal free domain name at .me.pn and host your short free domain at absolutely no cost with Eu.pn free web hosting.


Register a Free domain name @ .CO.NF plus Free Hosting, No Ads
dns.biz.nf/
Register a FREE domain name with .BIZ.nf extension and host your domain name free at Biz.nf web hosting with PHP MySQL support, No forced ads, and ...