torek, 26. februar 2013

Kaj je Google pagerank?

Google pagerank je ocena spletnega mesta. Pagerank je ocena ugleda spletnega mesta, ki se izračuna glede na dejstvo kdo linka do vas in kakšen je ogled strani s katerimi izmenjujete povezave. To je približno tako kot v realnem življenju, če se družite z narokomani in zahajate v kvartelm kjer se določene osebe zbirajo, bo verjetno policija tudi vas pregledala, če bo prišla na racijo, kljub temu, da ste v kravati. Srbi imajo zelo pregovor ki pravi "S KIM SI TAKAV SI!" No pagerank je pravzaprav  ravno to, kar je bilo opisano. Pagerank je ocena vašega ugleda in eden od kriterijev pri uvrščanju spletnih strani, ni pa ključen, saj je kriterijev še najmanj 199. drugih.

Pagerank zvišate tako, da pridobite močne povezave z dobro obiskanih strani bodisi prek pasice, ki jo plačate na določenem portali ali s pomočjo iymenjave povezav s podjetji iz iste dejavnosti dela.

Ko bodo močne strani yačele linkati do vaše strani, boste tudi vi pridobili na ugledu in vaš pagerank bo momentalno zrastel. S tem bodo zrastle tudi vaše pozije v iskalniku.

Na internetu je zelo popularno tudi kupovanje povezav s strani, ki imajo pagerank 5,6,7 ali višji, to je sicer dobra metoda za hiter učinek, vendar bo Google prej kot slej opazil, da ste kupili povezavo in temu sledi izbris iz iskalnika za vedno ter vam bo samo pomahal in rekel "ARRIVEDERCI"

Pagerank se ocenjuje na lestvici od 1 do 10. Višja kot je ocena večji ugled imate. Lestvica je v obliki piramide in lažje je priti recimo z PR0 na PR4 kot z PR6 na PR7. Vsekakor pa vaša stran ne sme imeti PR0 ker potem ste nula tudi za Google in nula ne more biti visoko uvrščen.

Pagerank v optimizaciji

Veliko ljudi misli, da je pagerank ključen za visoke uvrstitve, ampak temu ni tako, to zanika tudi Google. Pagerank res lahko nekoliko pomaga pri dobri uvrstitvi, vendar je to le eden izmed več kot 200 pogojev ali 0.02% celotne optimizacije, da bi bili dobro uvrščeni morate imeti veliko več kot le ugled domene. Veliko podjetij je recimo z pr8 uvrščeno na 20 listu Googla, medtem ko boste na vrhu opazili tiste s pr2 ali pr3, pomembno je le to da je vaš pagerank vsaj PR2 ali višji.

Kako torej izmerite pagerank?
Spodaj vpišete ime svoje domene in brezplačno orodje vam bo izmerilo pagerank.

Check the Page Rank of your web site pages instantly:
This page rank checking tool is powered by http://www.checkpagerankfree.com service