torek, 26. februar 2013

Izdelava spletne strani Joomla

Izdelava Joomla spletnih strani, je dobra rešitev za tiste, ki bi radi bili prisotni na spletu, niso pa pripravljeni vložiti nič denarja v reklamo. Spletne strani omogočajo več kot klasične spletne strani, ki ponujajo breyplačno iydelavo strani, saj lahko uvozite na tisoče templejtov, ki so brezplačno na voljo na internetu, na voljo imate tudi plačljive profesionalne templejte.

Prednost Joomla spletne strani je tudi, da če želite nekoliko spremeniti izgled vam ni potrebno izdelati nove spletne strani, ampak samo uvozite drugačno podobo, vsebina pa ostane enaka, nato jo nekoliko preoblikujete. Slaba točka Joomla spletne strani, pa je to, da takšne strani so neoptimizirane in slabo uvrščene v iskalnikih. Obstajajo sicer miti in legende o optimizaciji Joomla strani vendar so to le navadni miti in predvidevanja številnih dizajnerjev.

Google razvršča strani glede na 250 različnih faktorjev na spletu, joomla spletne strani pa kršijo vsaj 80 od 250, tako pri odpiralnem času, načinu kodiranja itd ...

Če imate recimo dejavnost, kjer konkurenca ni tako velika, ali če ste neprofitibilno društvo, pa so Joomla spletne strani idealna rešitev za vas, saj lahko popolnoma brezplačno naredite spletno stran v nekaj minutah, brez računalniškega znanja.

Kaj je torej Joomla? To je CMS vmesnik in program za pripravo spletnih strani na enostaven način brey računalniškega znanja, kjer uvozite že pripravljene templejte in oblikujete stran po lastni želji, vse to v slabih 10 minutah in brez izkušenj ali znanja programiranja.

Torej kako pripravite Joomla spletno stran?


Na spletni strani www.joomla24.com imate na voljo številne pripravljene dizajne ali templejte izberete všečnega in ga prenesete na svoj trdi disk. Če ne najdete ustreznega lahko kupite tudi kakšen napreden dizajn recimo na povezavi http://www.hogash.com, takšnih strani je na internetu veliko.

Ko boste imeli na disku celotno spletno stran, si oglejte video navodila spodaj, kako enostavno in preprosto postavite Joomla spletno stran na svoj strežnik: